Princip 6: Att inte slänga kläder för snabbt i tvätten

Det här är den enda bilden jag har som har att göra med tvätt...

Just nu står det två Ikeakassar och en en stor hög med tvätt i vår hall. Jag har redan tvättat åtta-isch stora högar i helgen. Denna tvätt! (Ja det är jag som har hand om tvätten i den här ”familjen”.) Hur kan det bli så mycket tvätt hela tiden? Var kommer allt ifrån?

Med tanke på att jag inte brukar ta och tvätta förrän tvättskåpet i badrummet bångnar och alla underkläder är slut i min låda (Bara i min, Gottes underklädesförråd verkar vara en bottenlös brunn…) så kanske det inte är så konstigt att det blir mycket tvätt på en gång. Men ändå?

Seriöst, ibland kan bli rätt irriterad både på mig själv och omgivningen. Det sitter nånstans i ryggmärgen att en tröja automatiskt blir ”äcklig” om man har den i mer än två dagar. Underkläder känns förstås fräschast att byta varje dag, men kläder?

Ibland önskar jag att jag hade ett jobb där man kunde gå runt och vara lite småskitig faktiskt. Inte lukta illa eller så, men ja. Tycker det ofta blir så att kläder hamnar i tvätten helt i ”onödan”. Man har en tröja i en dag, får en liten fläck på den. Nähäpp den kan jag inte gå ut med. Så hamnar den i på en stol i sovrummet för att degraderas till ”hemmakläder”. Saken är bara den att jag inte hinner använda alla dessa hemmakläder innan de hinner bli sunkiga av att bara ligga där.

Och med alla dessa hemmakläder blir de ”fina” kläderna liggande och blir sunkiga de också. Hmm.

Men, jag försöker i alla fall. När jag blir lite modigare kanske jag börjar bära smutsiga kläder i ren protest mot miljöförstöring, konsumtion och slöseri! BEWARE!

4 reaktioner på ”Princip 6: Att inte slänga kläder för snabbt i tvätten”

 1. Jag har kläder på mig tills de börjar lukta äckligt hehe.. tvättar man sig tillräckligt innan man sätter på sig saker så är det lite skitsamma hur länge man har på sig dem

  Jag kommer inte döma dig om du har smutsiga saker på dig i alla fall :)

 2. Om du tycker att kläderna blir sunkiga av att bara ligga tycker jag att du ska skaffa något bättre system! Till exempel en ”pauskorg”, någonstans att lägga kläder du använt men inte är skitiga. Om saker bara får fläckar kan du handtvätta bort dem. Vädra kläderna så kommer de kännas fräschare också!
  Jag har aldrig fattat vad fan folk gör med sina kläder, jag och sambon tvättar 1-2 gånger i månaden, och då tvättar vi 2 maskiner (en ljus och en mörk).
  Tar man hand om sina kläder behöver man varken vara en miljöbov eller ”äcklig”.

  1. Vädra gjorde jag mycket när jag bodde hemma hos föräldrarna, men här där vi bor nu är det så mycket avgaser att det inte är kul att öppna fönstret. :/ Annars är det ju toppen!

   Jag tror det handlar mycket om vad det är för kläder också :) Klänningar och koftor som det går bra att ha en topp eller blus under tycker jag nästan aldrig behöver tvättas, men tighta byxor och t-shirtar av olika slag är helt hopplösa. Just byxor och t-shirt har jag ofta på jobbet. Det blir nog att byta både bostad och garderob litegrann i framtiden för att minska tvättberget. :) Två maskiner i månaden istället för fem får bli mitt mål!

 3. Det tror jag… du har ju börjat fundera på det, bara att fortsätta med de bra tankarna och en vacker dag så bryr du dig helt enkelt inte lägre ifall tröjan du bär råkar ha en liten fläck eller två :-)

Vad tycker du? Kommentera gärna!