Det här är den enda bilden jag har som har att göra med tvätt...

Just nu står det två Ikeakassar och en en stor hög med tvätt i vår hall. Jag har redan tvättat åtta-isch stora högar i helgen. Denna tvätt! (Ja det är jag som har hand om tvätten i den här ”familjen”.) Hur kan det bli så mycket tvätt hela tiden? Var kommer allt ifrån?

Med tanke på att jag inte brukar ta och tvätta förrän tvättskåpet i badrummet bångnar och alla underkläder är slut i min låda (Bara i min, Gottes underklädesförråd verkar vara en bottenlös brunn…) så kanske det inte är så konstigt att det blir mycket tvätt på en gång. Men ändå?

Seriöst, ibland kan bli rätt irriterad både på mig själv och omgivningen. Det sitter nånstans i ryggmärgen att en tröja automatiskt blir ”äcklig” om man har den i mer än två dagar. Underkläder känns förstås fräschast att byta varje dag, men kläder?

Ibland önskar jag att jag hade ett jobb där man kunde gå runt och vara lite småskitig faktiskt. Inte lukta illa eller så, men ja. Tycker det ofta blir så att kläder hamnar i tvätten helt i ”onödan”. Man har en tröja i en dag, får en liten fläck på den. Nähäpp den kan jag inte gå ut med. Så hamnar den i på en stol i sovrummet för att degraderas till ”hemmakläder”. Saken är bara den att jag inte hinner använda alla dessa hemmakläder innan de hinner bli sunkiga av att bara ligga där.

Och med alla dessa hemmakläder blir de ”fina” kläderna liggande och blir sunkiga de också. Hmm.

Men, jag försöker i alla fall. När jag blir lite modigare kanske jag börjar bära smutsiga kläder i ren protest mot miljöförstöring, konsumtion och slöseri! BEWARE!