Lilla London?

Då och då hör man Göteborg kallas ”Lilla London”. Ofta med en viss stolthet i rösten hos en lokalpolitiker. Visst finns det kopplingar… Ett stort hjul i hamnen. Lyxiga bostadsrätter i gamla industriområden. Mycket mer kommer jag inte på dock.

Jo en sak till, segregationen. Inne i stan ska det vara fint och snyggt. Göteborg ska vara en populär turiststad precis som London. Men ute i förorterna syns det att Göteborg är en segregerad stad, precis som London. Allt är lite mindre här bara. Inte lika segregerat, men det går inte att blunda för.

Vi har haft våra bilbränder, skolbränder och våld mot polisen här. Mycket pekar på att orsakerna liknar de som ligger bakom upploppen i London. Så, dags att göra något åt saken, innan det går för långt här med, kära politiker? Innan de minst priviligerade tappar förtroendet för samhället helt?

2 reaktioner på ”Lilla London?”

  1. Tack för din kommentar! Jag håller med dig om att det är synd att en liten del av Hisingen ger dåligt rykte åt hela ön. Tror med att det mesta verkar vara förlagt till sträckan du nämner. Det verkar uppenbart så om man ser tillbaka till allt hemskt som hänt. Jag tycker med att det är dags att hitta långsiktiga lösningar så att alla kan trivas på den faktiskt väldigt vackra och härliga ö vi bor på.
    Trevligt att råkas, ha en fin fortsatt vecka!

Vad tycker du? Kommentera gärna!