Konsten att riva tapeter med stekspade

Vi har börjat renovera i huset nu. Hallen är det som står först på tur. Vi har nästan lyckats riva bort all gammal tapet, med hjälp av stekspadar…! Det fungerar faktiskt jättebra, de är precis lagom tjocka att sticka in mellan tapeten och underlagspappen och så riskerar man inte att skära i väggen under.

Väggarna i hallen var verkligen hemska, smutsiga och fläckiga med rivmärken efter katter. Det är nästan så att rummet fått ett riktigt lyft bara av att riva bort papperstapeten. Men finare ska det bli!

Nu återstår det att välja färg, och då menar jag inte vitt, blått, grönt eller så, utan färgtyp. Det lutar åt limfärg i mitt huvud just nu, med en tapet eller fondvägg där hatthyllan ska hänga. (Limfärg är giftfri och låter väggarna ”andas”, men kan krita av sig och tål inte väta så bra.) Någon som har tips eller erfarenhet av limfärg? :)

2 reaktioner på ”Konsten att riva tapeter med stekspade”

 1. Hej Eva,
  jag har aldrig hört att stekspadar fungerar- men kan tänka mig att det är ett perfekt verktyg. Syftar du på plastspadar eller metallspadar? Och jag har ingen erfarenhet av limfärg, men du kan alltid fråga lite bygglare.

  Bygglare är de som visar upp sina projekt på Byggla. Där kan man visa upp sina projekt, ge tips (t.ex. om stekspadarna) och fråga om råd (exempelvis om limfärg). Jag tror det skulle passa det här projektet väldigt bra eftersom ni både har tips och söker lite hjälp angående färg.

  Jag jobbar på Byggla och kan erbjuda ett litet tack om du är intresserad. Du kan maila mig på vendela@byggla.se om du är intresserad.
  Ha en fin fredag! :)
  Mvh
  Vendela på Byggla

Vad tycker du? Kommentera gärna!