Gick emot mina principer i år och gjorde en julkrans långt före 1 advent. Vi har en synnerligen oisolerad ytterdörr, som behöver tilläggsisoleras med minst två filtar på vintern. Dessutom har dörren ett stort fönster, och de upphängda filtarna såg inte allitför roliga ut utifrån, så, jag bestämde mig för att göra en krans att hänga upp!

Materialet till kransen:
Diverse vissna växter från trädgården
Några små granar som växte i diket
Enris från trädgården
Ljung
Blåbärsris
Nedfallna björkkvistar
Björntråd
Rött organzaband med guldtryck
En öljett

Till saken hör att jag aldrig gjort en krans förut. (Eller jo, vi gjorde något som skulle likna kransar på pysseldagarna i mellanstadiet en gång) Så, jag vet inte om detta är hur man ska göra en krans, men jag tycker resultatet blev ganska kransigt!

Först gjorde jag en stomme av björkris. Jag började med en bunt ris som jag virade ihop i ena änden med björntråd. Sedan la jag dit några kvistar till en bit längre ner på den första bunten och snörde fast dem. Fortsatte med ett par kvistar till osv, tills jag hade en lagom lång ”pinne” för att snöra ihop ändarna och göra en ring. Stommen i sig själv tycker jag blev ganska tjusig! 🙂

Sen virade jag på resten av materialet på samma vis. Det var ganska mycket att hålla i, så det blev tyvärr inga bilder på den processen. Där ”skarven” är blev kransen inte lika snygg, så jag döljde den biten med en rosett.

Lite overkill, men jag fick för mig att sätta fast en öljett på bandet, så att det hänger snyggt på dörren… Inbillar mig att den här skruttiga metallbiten kommer att göra bandet oförstörbart när stormen kommer också…!


Såhär blev det!

Än så länge har skapelsen hållt för väder och vind. 🙂

Allt som allt tog den faktiskt inte alls lång tid att knåpa ihop. En och en halv timme kanske, inklusive inhämtning av material, att springa runt i huset och leta efter verktyg och ta bilder.