Så, som du säkert redan räknat ut, eller redan visste, så är jag mamma till en liten tös som heter Vera.

Vera föddes i juli 2017, efter en alldeles normal förlossning och i stort sett en helt normal graviditet. Men där slutar nog vanligheterna. Inte för att det jag ska berätta om är så himla ovanligt egentligen. Vera är ett så kallat provrörsbarn, precis som ungefär 3% av alla barn som föds i Sverige varje år.

Unde de fem åren vi försökte bli gravida spenderade jag många dagar och nätter med att googla efter tips, berättelser och fakta. Det mesta jag hittade var diskussioner på forum som Familjeliv och liknande. Några bloggar. Något som slog mig med bloggarna var att det ofta var de som försökt väldigt länge, med många behandlingar bakom sig, som skrev. Ofta upphörde inläggen efter ett tag, eller så skrev författaren att nu orkade hon inte försöka mer. (Varför är det nästa bara kvinnor som skriver om fertilitet?)

Så, jag tänkte att varför inte bidra med vår historia? Den blir skriven i efterhand, men kan förhoppningsvis ge hopp till någon annan som sitter vaken i sängen och googlar. Sen är det nog ofta så, att de som äntligen får sitt efterlängtade barn, de har nog inte heller tid att skriva så mycket. I alla fall hade inte jag det i början. 🙂

Fortsättning följer!