När jag var nere i tvättstugan och hängde tvätt satt en hare utanför källarfönstret. Den har suttit där lite då och då den här vintern har jag sett. Det har känts tomt att inte ha kaninerna längre, så det känns bra att en ny filur gjort sig hemmastadd. Både Nisse och Mopsy brukade ofta sitta på samma ställe när det var dåligt väder.

Vädret de senaste veckorna dock, ingen har väl lyckats missa det, haha? Stackars haren blev helt översnöad. Inga tecken på vår här inte, mer än några stackars snödroppar som knappt når upp med blommorna över snötäcket.

När jag var ute med komposten för ett tag sedan fick vi i alla fall hälsat på varandra, haren och jag. Eller, jag sa ”Hej hej” och haren stirrade förskräckt på mig. Men den satt kvar, så jag tar det som någon sorts tecken på förtroende.

Försökte mata haren med äppelbitar som jag försiktigt kastade ut genom köksfönstret ovanför. Vet inte om det ens blev provsmakat, men kanske vågade haren sig fram till det när det blev mörkt, vem vet?