Jag är en riktig miljönisse. Inte på det viset att jag bara äter ekologisk veganmat och går omkring i kläder endast från Myrorna, men jag försöker ta in miljön som en aspekt i de flesta val jag gör. Och försöker få andra att göra det.

Björkar i Norrbotten ©Eva Dejmo

Jag har några principer:

  1. Bättre med begagnat än nytt om det finns.
  2. Bättre med något som kostar mer och håller i längden.
  3. Hellre lokalt odlad mat än ekologisk långt bortifrån.
  4. Grönsaker efter säsong, det är så mycket godare!
  5. Går något att ta vara på, ta vara på det.
  6. Att inte slänga kläder för snabbt i tvätten.
  7. Att inte använda mer än nödvändigt av tvål/diskmedel/tvättmedel etc.
  8. Helst inte halvfabrikat eller färdigrätter.
  9. Lappa, laga, gör om.
  10. Att åka kollektivt om det inte är långt.

Nu låter jag skithurtig. Det är jag inte. Jag följer inte några av de här principerna ens i närheten av slaviskt. Tänkte jag skulle ta upp punkterna lite längre fram, och gå in på min totala inkonsekvens. ^__~