Min kära mamma är expert på det här. Jag är långt ifrån lika mycket expert. Det här med att klippa upp förpackningar och verkligen spara ut det allra allra sista är inte riktigt min grej. (Mamma du får jättegärna fortsätta med det, det är bra!)

När det gäller den här senapsförpackningen fick jag dock ett riktigt utbrott… kolla hur mycket det är kvar när det inte gick att få ut något mer på ”vanligt” sätt. Jag var tvungen att ta kort på det. Kan jag påverka så blir det bara senap i glas i fortsättningen. Ska det bli fint på varmkorven frå det fanimej användas SPRITS! Aaaagh!

I vanliga fall sträcker mig ungefär så långt att jag klämmer som en tok på tandkrämsförpackningen, häller vatten i det sista av tvålen och sådär.

Men! Ta vara på mat gör jag. Vi är riktiga snålisar hemma jag och Gotte. Vi gör en massa lustiga grytor och grejer. En dundergrej är att skära ner en massa olika grönsaker, kanske lite korv och lite kryddor i en gryta och koka ihop. Ta i lite buljong om det behövs. Är det mycket vatten i grönsakerna behövs det inte ens extra vätska ibland.

Buljong är ju ett fantastiskt fint sätt att ta vara på matrester också. Rester från en grillad kyckling t.ex. tillsammans med lite rotfrukter, vatten och kryddor. Man bara slänger i allt i en gryta och låter det koka. Sen går det fint att frysa in i lagom portioner. (Sila först!)

Tyvärr äter vi nästan bara kycklingfiléer, jag saknar det där buljongandet lite. Och ja, jag är ungefär lika specifik i mina ”recept” som Kajsa Varg.