Ibland saknar jag verkligen att sy utan att ha en priskalkyl och tidsschema i bakgrunden. Sy något som får ta hur lång tid som helst, bara för att det är roligt. Visst, det är roligt att sy på beställning och till försäljning också (annars skulle jag inte fortsätta!) men det kan bli lite väl mycket fokus på ekonomin ibland.

Det kan till och med vara så vid vissa tillfällen att jag behöver pyssla med något annat projekt en stund, för att få energi till jobbet. Att bara slöa hjälper inte ett dugg. Att sy en duk eller måla om någonting kan däremot göra susen.

I somras när jag sydde kläder till medeltidsveckan kände jag verkligen syglädje. Trots att jag sydde nästan allt för hand. Eller kanske just tack vare det.

Jag älskar att sy för hand! Det blir vackrare, tyget faller snyggare och plagget håller ofta bättre. Det tar faktiskt inte så lång tid som man kan tro heller, men visst går det snabbare på maskin. Timlönen per plagg räcker inte riktigt till för att det ska gå ihop rent kommersiellt att sy för hand. (Den som vill köpa en klänning för ca 30 000 får gärna höra av sig! ^__~)