De gröna partierna inom EU håller en namninsamling för att få igenom en ny lag gällande djurtransporter. Idag kan djur som ska till slakt fraktas i flera dygn. Namninsamlingen gäller att begränsa tiden till max 8 timmar.

Tänk själv hur jobbigt det är att resa i åtta timmar… Jag tycker att även det är för lång tid, 70-80 mil till närmsta slakteri låter väldigt långt. Kan inte låta bli att undra om detta inte beror på att djurtransporter troligtvis är billigare än transporter av kött? Djur kräver ju ingen kylning eller hygienregler… De är ju bara djur, de ska ju dö ändå så det spelar väl ingen roll hur de har det. Eller?

Även om reglerna borde vara ännu hårdare, tycker jag att det är viktigt att skriva under för att åtminstone ta ett steg i rätt riktning. Även om man inte bryr sig om djuren i sig så är de här långa lastbilstransporterna fram och tillbaka så fruktansvärt onödiga.

Vill du skriva på namninsamlingen eller läsa mer, gå till http://www.8hours.eu/