God intention: Spara en teburk av plåt istället för att slänga den i återvinningen.

Helt fel: Började peta bort etiketten. Den delar på sig. Hopplöst. Försökte få bort etiketten genom att lägga burken i blöt. Pappret ramlade av och klistret satt kvar. Försökte med tejp. Funkade inte. Sista utvägen. Alifatnafta. Bara lite.

Naturligtvis lyckades jag flänga till med flaskan så att jag skvätte ut en halv deciliter. Lyckligtvis hamnade det mesta på diskbänken och inte på mig. Mindre lyckligtvis hamnade det mesta rakt ner i slasken. Jag som tjatar om att man inte ska hälla kemikalier i avloppet… Nu stinker det lösningsmedel i hela lägenheten och jag har lite sådär härligt dåligt samvete. Hmm.

Men! Hade te-tillverkaren använt vattenlösligt klister eller etiketter som går att dra av utan att pappret och klistret delar på sig hade det aldrig hänt! Sådetså.