I Studio Ett idag på P1 pratades det om ett sommarläger för överviktiga barn. Barnen och deras föräldrar ska lära sig att äta enligt LCHF-metoden.

Utan att uttala mig om vad som är rätt att äta eller inte, tyckte jag att det var ett heltokigt inslag. En virrig lägerarrangör uppenbarligen utan erfarenhet av debatt, mot två ”experter” som fullständigt manglade ut argument.

En annan lyssnare kommenterade samma sak på Sverigesradio.se, och jag kan inte annat än att hålla med.

Jag höll inte direkt med någon av debattörernas argument, men å andra sidan sitter jag varken i en överviktigs eller en forskares sits. I min mening är det viktigaste att skippa sockret och kemikalierna, om man vill leva ett sunt liv. Överdrifter åt ena eller andra hållet är jag lite tveksam till. Och fett är väl inget att vara rädd för!