Kära mor och far skulle köpa sten i Tagene. Jag passade på att åka snålskjuts till Hung Fat Trading, den där asienmat-grossisten vid E6 söder om Ikea. (Är det bara jag som tycker att Hung Fat är ett hysteriskt roligt namn…?)

I alla fall, det inhandlades äntligen ett nytt storpack ris och diverse annat. Äkta japansk mat made in China. Det är lite tråkigt det där, att allt de har är gjort i Kina eller Thailand, även när det är japanska märken. Riset kom från USA. Men var det än kommer ifrån, så är det lätt mer och godare för pengarna än det där drakmärket de har på Willys! (Även om det är trevligt att de har något alls i mataffären.)

1 kg inlagd ingefära för 29 kr är helt okej till exempel. Dessutom hittade jag ett paket mochi/daifuku. Gjort i Thailand. Höll tyvärr inte riktigt måttet. Bullarna kändes syntetiska och hade för lös konsistens. (Jag är tokig i mochi, någon gång när jag faktiskt lyckats med dem ska jag visa hur man gör dem själv.)

Stora säcken med japanskt ”sushi”-ris kostade 199 kr för 10 kg. Det är den dyraste sorten de har, den billigare prövade vi förra gången. Så nu ska det jämföras lite. En säck räcker ungefär ett år för oss två.