Utdrag från Västtrafiks websida

…gissa om det var lätt att ta sig till jobbet imorse? Huurgh. Okej, ersättningsbuss mellan Wieselgrensplatsen och Brunnsparken. Ja, det är väl acceptabelt när det ska byggas om.

MEN! Det är förfasen inte acceptabelt att inte informera folk förrän först när man kommer till Wieselgrensplatsen. (inga skyltar om detta fanns på hållplatserna innan) Inte heller att låta folk stå och vänta på ersättningsbussen. Innan ”min vagn” kom till reservhållplatsen stod redan en hel vagnslast med folk och väntade. De hade väntat ett bra tag. Det är alltså minst 50 pers på hållplatsen. Precis invid en 70-väg står folk och trängs.

När bussen väl kommer bli det krig, mer eller mindre. Folk knuffas och trängs för att komma på. (Jag trängdes också…) Vissa (läs pensionärer, barn och gravida) kommer inte med och får vänta på nästa buss. Den fullsmäckade bussen ska sen släppa av folk på hållplatserna emellan Wieselgrensplatsen och Brunnsparken. Gick också jättebra…

Så, när vi väl kommer fram till Brunnsparken blir det kaos där, eftersom alla springer runt som yra höns och letar efter bussar och vagnar. Inget går ju där det brukar gå. Jag lyckades tränga mig på buss 16 (Alla som skulle åkt 10an precis som jag hamnade lixom på den, eftersom vi missat nr 10 som gick precis innan ersättningsbussen kom fram…)

Nu blev jag visserligen bara 15 minuter sen, men fyfasen vilket sätt att börja arbetsdagen på. Hade humör som ett åskmoln i en timme. 🙁

Kul att ha det såhär två gånger om dagen i två veckor? Det blir nog buss 16 från Eketrägatan i fortsättningen… även om det skulle vara intressant att se hur tomt det är på vagnen/ersättningsbussen imorgon. De flesta lär väl ta bilen eller åka en annan väg.

Respons till Västtrafik i punktform:

  • Varför inte lägga sånthär när de flesta börjat sin semester istället?
  • Kör ersättningsbussen från samma hållplats som de andra bussarna på Wieselgrensplatsen, så kan ju folk hoppa på något annat när bussen inte kommer.
  • Kör ersättningsbussen direkt till Brunnsparken och hänvisa till ordinarie bussar för de som ska av tidigare.
  • INFORMERA! Även ute i Biskopsgården. Det bor faktiskt människor där också…
  • Det är ju i alla fall sommar… tur det.