Just nu går det en ganska spännande dokumentärserie på SVT: Att leva ett enkelt liv

Själva innehållet hittills är kanske inte världsomvälvande. Inget nytt, men väl tänkvärt. Bry er inte om att programledaren ser ut som Crocodile Dundee, lyssna på vad han säger istället! 🙂

Jag kände igen mig lite sådär obehagligt mycket. Samma tankar går och pockar på uppmärksamhet i huvudet på mig. Samtidigt har jag svårt att dra det hela så långt som att sluta konsumera helt. Pengar i sig är ändå inte så dumt, men det vore dumt att inte försöka bli mindre beroende av dem.

Båda mina jobb handlar i grund och botten om ren konsumtion. Jag tillverkar och säljer kläder, och jag jobbar på marknadsavdelningen på ett elektronikföretag. Men, behöver konsumtion bara negativt per definition? Nej det tycker jag inte, men jag funderar mycket på hur det skulle gå till att hitta en bättre balans. En balans med mindre konsumtion och ändå stabilitet och trygghet. Går det?