Har slagit på stort i veckan. Idag traskade jag iväg i ösregnet till Göteborgs sämsta post-utlämningsställe och hämtade upp en liten kartong från Scandinavian Photo.

I kartongen fanns Canons absolut billigaste 50mm-objektiv, nytt minneskort och ett nytt batteri till kameran.

Version snåljåp av allt blev det. Jag är inte riktigt den som gillar att lägga mer pengar än jag har råd med på foto. Även om det är väldigt trevligt med de där riktigt fina sakerna…

Kameran ser lite lagon lustig ut med det här objektivet på. Autofokusen är ganska skramlig av sig och inte så snabb heller. Men det är inte något jag bryr mig om egentligen.

Mycket bild för pengarna blir det dock! Jag har en känsla av att det här blir det där objektivet som typ alltid sitter på kameran. Kort och gott, det här är ett perfekt ”blogg-objektiv”. Billigt, ljusstarkt (i jämförelse med de som brukar följa med kameran) och hög skärpa.