I förrgår uppdaterade jag i ren panik min iPhone 3G. Jag har kört på samma system (iOS 3.0) sen jag köpte telefonen på eBay för drygt två år sedan.

Jag har dragit mig för att uppdatera, eftersom den är operatörslåst till ett bolag i USA. Uppdaterar jag systemet via iTunes, kan jag inte ringa längre.

Men, i förrgår tog jag mig alltså i kragen och googlade, laddade ner Pwnage Tool, uppdaterade, jailbreakade och låste upp. Äntligen. Det känns som att ha en ny telefon.

Nytt system betyder också att min iPhone har förvandlats till kreditkortsterminal. Svenska iZettle har släppt en app som gör det möjligt att ta kortbetalningar direkt i mobilen. Det återstår att se när jag får min gratis chipläsare, undrar om jag hann bli en av de första 2000 som registrerade sig? Förmodligen inte. Väntar spänt… Alla kommer få en, men det fanns tydligen bara 2000 i lager.

Apropå inget, så vet nog varenda kotte snart att jag och Gotte är på vippen att köpa hus. Innan vi ens har hunnit åka och skriva på kontraktet.