Har spenderat helgen i Uddevalla med pappa och pysslat med bilen. Den har stått parkerad däruppe i evigheter. Efter bilbränderna här i Biskopsgården orkade jag inte med att ha kvar den i stan. Men nu ska vi ju flytta så det är dags att väcka min gamla Opel till liv igen. 🙂

Hela taket var täckt med barr och det hade dykt upp en del rostfläckar. Efter en första tvätt dök det till och med upp små växter som börjat växa längs takräckena… ->

Nåväl, rosten skulle fixas! Tur att man har pappa att fråga om saker man redan borde veta sen första gången. Han är en fena på att spackla också.

Såhär rostskyddar famljen Dejmo en bil:
Bilen tvättas, rosten slipas bort med en Dremel-slip. (Måste vara en Dremel, mycket viktigt…) Slipdammet torkas bort och den råa metallen tvättas med lacknafta.

Rostskadorna som blivit av det djupare slaget spacklas med Plastic Padding. Slipas. Spacklas och slipas en gång till. Sedan målas fläckarna med rostskyddsfärg så att bilen ser ut att ha bilversionen av vattkoppor.

När rostskyddsfärgen torkat målas den över med grundfärg och sedan ytterligare ett eller två lager i bilens riktiga färg. Sista steget har jag kvar att göra. Sedan ska bilen tvättas igen och vaxas. (Herrejisses vad många moment!?!)

När det är klart tänker jag visa hur fin en kär gammal rishög kan bli. 🙂