Få har väl missat nyheten att lösenord läckt ut från bloggtoppen.se.

Efter lite snabbt googlande hittade jag filen med alla lösenord. Den hade lagts upp på Flashback för ett tag sedan. Det var alltså inte först idag som lösenorden läckte ut. Det är en textfil med mail, användarnamn och ”halvkrypterade” lösenord.

Mitt namn fanns med på listan. Som tur var hade jag använt mitt allra osäkraste lösenord. (Jag har ett särskilt för oviktiga sidor jag inte litar på) Ingen större skada skedd, men det tog ändå över en timme att gå in på alla dessa ”osäkra” sidor där jag registrerat mig och byta till ett annat.

Om du vet med dig att du registrerat dig på bloggtoppen.se, ändra dina lösenord på andra sidor nu! Använd aldrig samma lösenord för den här typen av sidor som du gör för ex. ditt mail, Facebook eller Twitterkonto. Man vet aldrig vilka amatörer som programmerat sidan, eller ens vilka avsikter de har med att ta dina uppgifter. Det är en ganska enkel sak att helt enkelt plocka ut lösenord ur en dåligt skyddad sida.