På vår port här hemma sitter en lapp från hyresvärden. ”Hyresförhandling påbörjad”. På SR idag nämndes det att fastighetsbolagen i Göteborg vill höja hyrorna med upp till 5%.

Vilken överraskning. Jag har varit så frustrerad på alla dessa hyreshöjningar ända sedan jag flyttade hemifrån. Varje år ska det höjas med ett par hundralappar. Ingen skillnad märks på vad man får för pengarna. Trasiga tvättmaskiner och kalla element? Mmm.

Vår lägenhet är egentligen inte dålig, men det är inte precis bra här heller. Men det är egentligen inte det som stör mig. Det är det där med att det är smått omöjligt att påverka sina kostnader själv. (Om man inte vill lägga ner sin själ i att förhandla åt Hyresgästföreningen…)

Så skönt ska det bli att slippa hela den här cirkusen. Hejdå hyresförhandling, hej räntekaos!