Det har frågats efter bilder på hur det faktiskt ser ut i det där huset vi gick och köpte. Så, här kommer den nakna ostädade sanningen!

Jag sprang runt med kameran i huset förra helgen, med högsta ISO, alla inställningar på automatik, och en 50mm-objektiv som inte riktigt ville få med lika mycket som jag ville. Men ändå, såhär ser det ut hemma hos oss. Homestyling 0%!

Börjar nerifrån, här till höger är tvättstugan och källaringången.

Till vänster – Tvättmaskinen och del av vattentankarna med varmvatten.

Till höger – Vedpannan i pannrummet, som värmer vattnet i tankarna.

Gotte demonstrerar. (Spännande spännande!)


Här några fler detaljer från pannrummet.
Den här delen av huset är nog den jag gillar bäst just nu. Jag gillar det där rustika, skitiga.

Till höger – Vidare till matkällaren. Här har vi mest verktyg, målarfärg och diverse campingutrustning just nu.

I hallen i källaren har jag en liten fotostudio. Där finns också frysen, vattenpumpen och hydroforen. (Som jag tycker är lite steampunkig, vad säger ni?)

Går man uppför trappan kommer man rakt in i köket.

Vi har ett lustigt litet kök. Det råder en smått hysterisk blandning av 50-tal och 70-tal, i blått, rosa, gult, turkos, rött, vitt grått, svart… och brunt!

Köket verkar ha fått en ”uppdatering” på 70-talet, med kryddhylla i tik, brunblommig kakeldekor och elspis.

Det finns en del av en gammal vedspis bredvid 70-tals-
spisen.

En riktigt söt liten sak.

Tittar man ut genom köksfönstret ser man en del av vår tomt, en åker och lite längre bort skogen. (Vi bor mitt i skogen!)

 

Till vänster – Det här med sopsortering fungerar lite annorlunda här ute. Eller det skulle väl kunna fungera likadant som i stan, med ursköljning och sortering på sopstationen. Att värma huset med mjölkpaketen, tidningarna och kartongerna känns bra mycket vettigare än att köra iväg dem i bilen. Så vi har en liten tunna i köket, för ”eldbart grejs”.

Ovan till höger – Mellan köket och köksingången ligger en liten toalett. Original 50-tal… med tjusiga röda 70-talstapeter…! Som jag av någon underlig anledning blivit lite förtjust i.

Kikar man ut från kökstrappan ser man uthusen som en gång hörde till vårt hus. (De är inte våra dock, men inte desto mindre fina att titta på.)

Köksingången har blivit vår huvudingång hela hösten eftersom… huvudingången är täckt av filtar! (Till höger) Här sparar vi värme…

Från hallen kommer man in i vardagsrummet. Här har vi fixat lite mer, eller i all fall möblerat och packat upp ordentligt. 🙂 Matsalsbordet och stolarna följde med huset, bordet gillar jag, men stolarna vill jag nog ställa någon annanstans…

Till vänster – Har sytt nya gardiner till ett av fönstren. Vi kommer att behöva byta alla gardiner i huset så fort vi hinner. Det är ”kattbaciller” på dem eftersom förra ägaren hade katt. Ajajaj. Men det löser sig!

Andra fönstret vetter ut mot vägen.

Här passerar nog max 10 bilar om dagen. Helt fantastiskt!

Till höger – På nedervåningen ligger också ett litet sovrum, där vi haft, och fortfarande har, de saker vi inte hunnit packa upp.

Ovan till vänster – Dags att gå en trappa upp! Rakt fram ligger badrummet, som var stört omöjligt att få med på bild. Ni får nöja er med handfatet.

I hallen bredvid trappan på övervåningen har vi placerat min planerade ”arbetsplats”. Den är dock helt fiktiv för tillfället. Det finns inte några eluttag…

Till höger om sekretären är dörren till ett av förråden, eller med andra ord, Gottes garderob.

Här till vänster och nedanför syns delar av sovrummet, som när bilden togs precis slagit rekord i stökighet. Det blev bättre en liten stund senare, men då var batteriet i kameran slut… 😛

Mittemot sovrummet ligger mitt syrum. Kommer fler bilder senare, när jag ordnat upp det hela.

Från syrummet kommer man åt de två andra förråden, det ena, här till vänster, fungerar som företagslager.

Det andra, här till höger, är min garderob. Det finns mängder av hatthyllor i huset, jag tror det är minst 6 stycken. Undrar om någon husägare har jobbat med hatthyllor?

Det var nog allt!

Det här är alltså före-bilderna, efter-bilder när vi pysslat lite mer, det kommer. Jag lovar. 🙂