Min svärmor (får man säga så när man inte är gift?) tipsade mig om att äta honung för att minska pollenallergi. Man skulle visserligen börja långt tidigare än i april, men jag gör ett försök just nu.

Om det fungerar? Ingen aning. Jag förstår inte riktigt hur det skulle kunna hänga ihop, bin pollinerar väl inte björk? Men honung är gott, så jag sätter i mig en sked (svensk) honung om dagen. Om inte annat hjälper jag till att försörja svenska biodlare…

Allergi är bra skumt. När jag var liten var jag allergisk mot precis allting kändes det som. Jag vet faktiskt inte riktigt själv om jag var allergisk mot allt jag inte kunde äta, eller om jag bara var lite känslig? Men på senare år har jag kunnat börja äta fler och fler saker som jag fick svullen hals eller utslag av tidigare.

Går bra i mindre mängder nu: Morötter, mandel, plommon, aprikos, banan.

Helt borta: Paprika, persilja. (Äpple, beror på sort)

En tydlig vändpunkt i min matallergi tyckte jag själv var när jag började undvika fabrikslagad mat och framför allt smakförstärkare. Min mage har inte bara börjat bete sig normalt, det var även då som mina matallergier började minska.

Det är så skönt att kunna äta det mesta utan att behöva må dåligt, utan att behöva be om specialmat för jämnan. (Även om det förstås händer då och då att jag inte kan äta något jag blir bjuden på.)

Så hade jag kunnat vara en mer normal, mindre medicinerad, piggare människa under pollensäsongen hade det varit kanon! Här var det honung i stora lass!