Så, här har jag inte uppdaterat på ett halvår, men tänkte att det kanske kunde vara på sin plats med en liten notis om hur det gick med pollentoleransen:

Det gick helt fantastiskt, över förväntan. Jag behövde inte ta en enda tablett, på hela säsongen. När det var som absolut mest pollen och prognoserna visade på mycket höga halter nös jag kanske 1-2 gånger om dagen. Det var allt. Som man kan göra om det är mycket damm i ett rum ungefär.

Samtidigt som jag var så lättad, så glad över att för första gången i mitt vuxna liv vara ”normal” på våren, så blev jag rätt förbannad. Hur kan en så enkel lösning vara så okänd? Jag vet inte om det var björksaven eller att jag undvek citronsyra som gjorde susen, eller om det var båda, men: Varför har ingen läkare nånsin nämnt något annat än mediciner och åter mediciner? För att det finns folk som tjänar pengar på en? Ja, man kan ju börja undra…

Ps. Dessutom verkar det som att min kattallergi mer eller mindre försvunnit! Den som känner mig vet hur jag brukade reagera, rinnande näsa, svullna ögon och allt det där. Med medicin brukade jag klara mig ungefär en timme hemma hos kattägare innan det blev riktigt jobbigt. Denna sommaren har jag spenderat åtskilliga timmar i närheten av kattungar, som tidigare varit absolut jobbigast. Nu klarar jag det utan medicin och utan att må dåligt. Jag kan klappa och gosa hur mycket jag vill!