Punkt ett. Dags för förklaring och utsvävning.

Mormorskängor 1890-tal

Jag är ett stort fan av begagnat, inte minst för att… det är så jädrans billigt. Hälften av min garderob är nog begagnade kläder och skor. Jag borde räkna på det där någon gång, men det känns så. Underkläder och strumpor väger nog upp lite, där går gränsen för mig. ^__~

Hursomhelst, internet är begagnatletaren Evas bästa vän. Jag är inte den typen som gillar att gå i affärer. Möjligtvis obskyra småbutiker med antikviteter eller andra udda saker. Med en butiksägare som verkar bry sig mer om sakerna än om pengarna. Det tycker jag om. Men köpcentrum, packade klädbutiker och mellandagsrea, njae. Inte när man kan få det för halva priset och en tredjedel av ansträngningen på nätet. (Duh!)

Många av mina kläder kommer från internetforum/communitys som EGL, gothloli.se och Helgon. Helgon är bra för att hitta snorbilliga plagg som knappt är använda, de andra två… lite dyrare, lite vackrare.

Från eBay kommer mycket skor, och nästa alla BHar jag äger. (Det finns en anledning till det) Kängorna på bilden är från eBay, de skrev jag om i torsdags. Resten är nog mest arv från olika håll, mycket från Farmor. Hon hade bra smak och samma skostorlek som jag. <3

Det mesta vi har här hemma som är ”mitt” är ärvt/begagnat det med. Det är väl sängen, bokhyllan och datorn typ, som inte är det. Och då står nog de tre sakerna för 50% av det ”betalade” värdet på alltihop. Det är bra (och billigt!) att tycka om gamla saker och vara ensambarn, lite bortskämd får man vara.