Nagellacksborttagare. Vilket ”hänga gubben”-ord va!

Nåja. Nu har jag provat torrshampot, nagellacken och borttagaren jag köpte i förrförra veckan.

A Beautiful Life: Natural Nail Lacquer: Nuit
Ska vara sojabaserat och ”naturligt”. Jag tycker att lacket luktar ganska starkt ändå, känns inte sådär jättemiljövänligt. Hur miljövänligt kan ett nagellack bli lixom?

Vacker färg, lätt att stryka på. För att få en vettig färg krävdes det i alla fall två lager, för att få det riktigt snyggt skulle det nog behövas tre. Trevligt nagellack, men kanske inte värt sitt pris?

OPI Nail Lacquer: Mermaids Tears – Jag har letat efter ett lack i den här färgen ett bra tag. Mintgrön fast lite mer åt… allmoge-hållet? Aningen konstig färg, men jag gillar den. Har hört mycket gott om OPI, men inte provat själv tidigare. Så när färgen man letar efter dyker upp, och dessutom i Pirates-tema, då var det lite svårt att inte slå till.

Blev lite småbesviken när jag öppnade flaskan och skulle börja måla på lacket. Penseln hade flera sneda strån som stack ut och kladdade. Fick ge mig in och klippa med nagelsaxen… Ska det verkligen vara så när flaska kostar 150 kr? Tycker lacket var lite knepigt att måla på också, även när penseln var åtgärdad.

Men! Vilken hållbarhet! Lacket hade inte en skråma efter tre dagar på mina mjuka naglar. Det måste vara rekord. (Jag är inte försiktig med mina naglar.)

Scotch Naturals Polish RemoverSojabaserad nagellacksborttagare. Jag har inte mycket mer att säga om denna än att den är helt fantastisk! Snygg flaska, lätt att dosera, luktar inget och nagelbanden blir inte torra. Så tar den bort nagellacket också(!)

Batiste Dry Shampoo – Funkar tokbra! Man sprayar i håret, borstar ur och håret ser nytvättat ut. Bra om man ska sätta upp håret och inte vill att hårnålarna ska glida ur också.

Ger lite sådär härliga 1700-talsvibbar. På den tiden fixades håret/peruken med potatismjöl. Torrschampot är något liknande, rismjöl tror jag. Men, jag tycker att hårbotten börjar klia :S Kanske borde testa med rent potatismjöl istället…