Jag hade ett öga mot öga-möte med en skogsmus idag. I förra veckan hade en mus bosatt sig under sätet på Gottes moppe(!). Kanske var detta samma mus, vem vet. Vi har i alla fall en mus i omgivningarna som kommit på att det finns en massa godis i kaninburen…

Jag skulle ställa in lite grönsaker till kaninerna innan jag stängde in dem för natten, och då satt den där, mitt framför näsan på mig! Musen satt inne i hörnet av buren och knaprade på ett pellets. Föreställ dig en liten, väldigt söt mus med stora svarta ögon som ser extremt förvånad ut. Precis så såg den ut! Tjock var den också! Den lixom satt kvar och försökte fundera ut vad den skulle göra. Jag satt också kvar och funderade på vad jag skulle göra. Hur tusan fångar man en mus?! Med bara händerna?

Men kaninerna upptäckte att det hände något så de skulle såklart kila dit och kolla vad det var = de väsnades = musen pilade iväg som ett skott. Den försvann in under den bakre delen av buren och jag försökte hitta den. Det var dock inte så lätt med två extremt nyfikna kaniner som vispade runt fötterna på mig. 1-0 till musen med andra ord. Vem vet, kaninerna och musen kanske är i maskopi? Kanske har kaninerna skaffat sig ett husdjur?